Op 28 mei organiseerde Westerveld een bijzondere rondleiding voor bezoekers

Maak een wandeling over gedenkpark Westerveld

Nadenken over het leven, rust ervaren, genieten van de natuur en wandelen in een prachtig duinlandschap. De redenen voor een bezoek aan Westerveld kunnen uiteenlopend zijn.

U leest op deze pagina meer over de rust van het gedenkpark, de adembenemende natuur en om Westerveld ook eens te bezoeken voor een wandeling langs bijzondere monumenten en architectuur.

De rust ervaren doet u op Westerveld

Soms is schakelen even nodig in de drukke wereld waarin we ons bevinden. Om de rust te ervaren en na te kunnen denken over het leven.

Gedenkpark Westerveld biedt u een unieke mogelijkheid om over kronkelende paden en heuvels langs monumenten en graven te wandelen. Het park is overdag geopend om u te leiden door de prachtige natuur en om de verhalen van anderen te ontdekken.

Op Westerveld is ook get monument van vliegtuigbouwer Anthony Fokker te vinden

Een reis door de tijd

Ruim 125 jaar cultuurhistorie wordt verteld als een reis door de tijd tijdens een wandeling over ons gedenkpark. Verschillende politici, schrijvers en wetenschappers kozen voor Westerveld als laatste rustplaats. Feministe Aletta Jacobs en vliegtuigbouwer Anthony Fokker zijn daar voorbeelden van. Westerveld behoort volgens velen tot de mooiste gedenkparken van Nederland.

Achter elk monument vindt u een ander, uniek verhaal. Laat u meeslepen en haal tegelijkertijd herinneringen op.

Ieder seizoen een ander natuurlijk gezicht

Naast de reis door de tijd en langs prachtige monumenten is Westerveld een plek die bijdraagt aan de biodiversiteit. Ieder jaargetijde komen er weer andere natuurlijke schoonheden tevoorschijn. In de herfst vallen de bladeren als een deken over verschillende graven, in de lente wordt u vergezeld door fluitende vogels en andere dieren. Het zijn graag geziene gasten door wandelaars.

Dagelijks verandert er het een en ander. Een bezoek in de vroege ochtend zal anders zijn dan net voor zonsondergang in de winter. Dat zorgt ervoor dat bezoekers geregeld terugkomen om de verschillende sferen te ontdekken. Iedere wandeling op Westerveld is anders. De natuur doet in het gedenkpark wat zij wil. Een genot om dat te ervaren.

Sluit uw bezoek af bij Petit Café Westerveld

Een prachtige wandeling vol hoogtepunten en gedachten kunt u afsluiten in Petit Café Westerveld om even na te praten en alles te laten bezinken. U vindt het Petit Café pal naast de hoofdingang.

Petit Café Westerveld biedt wandelaars en bezoekers een haoje en drankje en informatie over verschillende wandelingen

Openingstijden

U kunt Westerveld dagelijks bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur.

Iedereen is ook welkom in Petit Café. Westerveld. U kunt hier genieten van bijvoorbeeld een heerlijke kop koffie, een lunch of wat anders. De deuren zijn doordeweeks geopend van 09.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 10.30 tot 15.30 uur. 

Kom uw gedachten even verzetten en geniet van de rust en de natuur. U vindt Westerveld aan de Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis.

Regelmatig organiseert Westerveld wandelingen over het park die u kunnen inspireren. Voor meer informatie kijkt u hier.

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.