Maak een prachtige wandeling over gedenkpark Westerveld

Nadenken over de zin van het leven, rust ervaren en wandelen in een prachtig duinlandschap. De redenen voor een bezoek aan Westerveld kunnen uiteenlopend zijn.

Op deze pagina leest u meer over onze begraafplaats, aanleidingen voor een bezoek en de adembenemende natuur.

De rust ervaren doet u op Westerveld

Soms is schakelen even nodig in de drukke wereld waarin we ons begeven. Om de rust te ervaren en goed na te kunnen denken over de zin van het leven. 

Begraafplaats en crematorium Westerveld biedt u een unieke mogelijkheid om over kronkelende paden en heuvels langs monumenten en graven te wandelen. Het park is overdag opengesteld om u te leiden door de prachtige natuur en rust. En om de verhalen van anderen te ontdekken en beleven. 

Op Westerveld is ook get monument van vliegtuigbouwer Anthony Fokker te vinden

Een reis door de tijd

150 jaar cultuurhistorie wordt verteld als een reis door de tijd tijdens een wandeling over ons gedenkpark. Verschillende politici, schrijvers en wetenschappers hebben voor begraafplaats en crematorium Westerveld gekozen als laatste rustplaats. Feministe Aletta Jacobs en vliegtuigbouwer Anthony Fokker zijn daar voorbeelden van. Westerveld behoort volgens velen tot de mooiste gedenkparken van Nederland. 

Achter elk monument vindt u een ander, uniek verhaal. Laat u meeslepen en haal tegelijkertijd herinneringen op. 

Ieder seizoen een ander natuurlijk gezicht

Naast de reis door de tijd en prachtige monumenten is begraafplaats en crematorium Westerveld vooral een plek die bijdraagt aan de biodiversiteit. Ieder jaargetijde komen er weer andere natuurlijke schoonheden tevoorschijn. In de herfst vallen de bladeren als een deken over verschillende graven, in de lente wordt u vergezeld door fluitende vogels en andere dieren. Vossen en reeën zijn graag geziene gasten door wandelaars en fietsers. 

En ook dagelijks verandert er het een en ander. Een bezoek in de vroege ochtend zal anders zijn dan net voor zonsondergang in de winter. Dat zorgt ervoor dat bezoekers geregeld terugkomen om de verschillende sferen te ontdekken. Iedere wandeling op begraafplaats Westerveld is anders. De natuur doet in het gedenkpark wat zij wil, u mag daarvan genieten. 

Sluit uw bezoek aan begraafplaats en crematorium Westerveld af bij Petit Café

Een mooie wandeling vol hoogtepunten en gedachten sluit u natuurlijk af met een versnapering. Even napraten en alles laten bezinken. Aan het einde van uw wandeling, pal naast de hoofdingang, vindt u Petit Café Westerveld. 

Petit Café Westerveld biedt wandelaars en bezoekers een haoje en drankje en informatie over verschillende wandelingen

Openingstijden

Nabestaanden, wandelaars en fietsers zijn van harte welkom bij Petit Café. Geniet in de wintermaanden van een heerlijke kop koffie, in de zomer neemt u plaats op het terras en krijgt u alle tijd om indrukken te verwerken. De deuren zijn doordeweeks geopend van 09.30 tot 16.30. Op zaterdag en zondag bent u van 10.30 tot 15.30 uur van harte welkom.

Begraafplaats en crematorium Westerveld is iedere dag te bezoeken van 09.00 tot 17.00 uur. 

Kom uw gedachten even verzetten en geniet van onze natuur. U vindt onze locatie aan de Duin en Kruidbergerweg 2-6 in IJmuiden.

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.