Urne, sieraden en andere gedenkobjecten vindt u in onze online gedenkboetiek

Zo maakt u een herinnering persoonlijk

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een overleden dierbare te herinneren. U draagt diegene mee in uw hart, maar een herinnering persoonlijk en tastbaar maken helpt u in het rouwproces. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een persoonlijke herinnering.

Het begin van het afscheid.

Een herinnering persoonlijk maken begint al bij het komende afscheid. Door samen een mooie plek te kiezen op de begraafplaats of door een urn uit te zoeken voor in het columbarium. Een plek waar nabestaanden naartoe kunnen om te rouwen en herinneringen op te halen is in de meeste gevallen belangrijk. Net als dat een woning wat zegt over de persoon, doet een rustplaats dat ook. Die krijgt dan een identiteit.

‘Een aantal maanden geleden hebben we een rustplaats mogen uitzoeken met een vrouw die wist dat zij kwam te overlijden. Het was haar wens om op de rustplaats een specifiek monument te plaatsen waarmee een link werd gelegd met haar hondje. Dat hondje was haar ontzettend dierbaar.
Uiteindelijk heeft dat vorm gekregen door in gesprek te gaan met een kunstenaar. Die heeft er een mooi, abstract oranje hondje voor gemaakt. Haar persoonlijkheid komt er daardoor echt in terug. Zo persoonlijk kan het gemaakt worden.’

Bekijk de persoonlijke verhalen van onze medewerkers

Mogelijkheden om herinneringen persoonlijk te maken.

Naast de rustplaats om naar terug te keren is er een aantal andere mogelijkheden om te herdenken en herinneren. Onderstaand hebben we een paar mogelijkheden uitgewerkt.

As in glas

Glazen kunstwerk met as

De as van een overledene kan in glas worden verwerkt. Dit heet ook wel een glazen urn. De mooiste vormen en kleuren worden gecombineerd met de asresten. U kunt uw eigen ideeën met de glasblazers delen, zij zullen deze wensen verwerken in een op maat gemaakt kunstwerk. De producten zijn onderhoudsarm en kennen een bijzonder lange levensduur.

As-sieraad

Sieraden zijn persoonlijk en zeggen wat over de eigenaar. Tegenwoordig is het mogelijk om sieraden met as te laten vullen. Op die manier draagt u een dierbare letterlijk en figuurlijk bij u. Een sieraad dat niemand anders heeft met een grote  emotionele waarde: armbanden, ringen, kettingen, het is allemaal mogelijk.

as sieraad
een blijvende herinnering

Eigen website voor de overledene als blijvende herinnering​

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een eigen website op te zetten als blijvende herinnering. Een unieke mogelijkheid om online herinneringen op te halen en deze persoonlijke maken. Er zijn geen kosten aan verbonden en technische kennis is ook niet nodig.

Met een website heeft u altijd en overal ter wereld de mogelijkheid foto’s en video’s te bekijken, verhalen te lezen en muziek te beluisteren. Zeker in de eerste periode na het afscheid kan dit de nabestaanden helpen bij de rouwverwerking.

Verder praten? Wij staan klaar met persoonlijk advies.​

Advies ontvangen en inspiratie opdoen over hoe herinneringen en het afscheid persoonlijk kunnen worden gemaakt? Onze adviseurs gaan er graag met u over in gesprek.

Plan via onderstaand formulier binnen één minuut een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Tekst over persoon

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.