Urne, sieraden en andere gedenkobjecten vindt u in onze online gedenkboetiek

Zo maakt u een herinnering persoonlijk

Er zijn veel mogelijkheden om een overleden dierbare te herinneren. U draagt diegene mee in uw hart. Een herinnering persoonlijk en tastbaar maken, kan helpen in het rouwproces.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een persoonlijke herinnering.

Het begin van het afscheid

Een herinnering persoonlijk maken begint al voorafgaand aan het afscheid. Door het kiezen van een mooie plek op de begraafplaats of door bijvoorbeeld een urn uit te zoeken voor in het columbarium. Een plek waar nabestaanden naartoe kunnen om te rouwen, te herdenken en herinneringen op te halen. Net als dat een woning wat zegt over de persoon, doet een rustplaats dat ook. Die krijgt dan een identiteit.

‘Een aantal maanden geleden hebben we een rustplaats mogen uitzoeken met een mevrouw die wist dat zij kwam te overlijden. Het was haar wens om op de rustplaats een specifiek monument te plaatsen waarmee een link werd gelegd met haar hondje. Dat hondje was haar ontzettend dierbaar.
Uiteindelijk heeft dat vorm gekregen door in gesprek te gaan met een kunstenaar. Die heeft er een mooi, abstract oranje hondje voor gemaakt. Haar persoonlijkheid komt er daardoor echt in terug. Zo persoonlijk kan het gemaakt worden.’

Bekijk de persoonlijke verhalen van onze medewerkers

Mogelijkheden om herinneringen persoonlijk te maken

Naast een plek om naar terug te keren zijn er meer mogelijkheden om te herdenken en herinneren. Onderstaand een aantal mogelijkheden ter inspiratie.

glas (Kopie)

Glazen kunstwerk met as

Na de crematie kan de as worden verwerkt in een kunstwerk, bijvoorbeeld van glas. Bijzondere kleuren en de mooiste vormen kunnen daarbij worden gecombineerd. Er is heel veel mogelijk. 

As-sieraad

Sieraden zijn persoonlijk en zeggen wat over de eigenaar. Het is mogelijk om een deel van de as bij u te dragen in een persoonlijk as-sieraad. Hierdoor draagt u een dierbare letterlijk en figuurlijk bij u: een armband, ketting, ring. Het is allemaal mogelijk.

as sieraad
een blijvende herinnering

Eigen online pagina voor de overledene als blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om online een unieke, blijvende herinnering te maken voor een overleden dierbare. Een unieke mogelijkheid om de herinnering persoonlijk te maken en desgewenst met anderen te delen. Samenstellen is kosteloos en technische kennis is niet nodig.

Een online blijvende herinnering kunt u altijd en overal ter wereld bekijken als u dat wilt. Zeker in de eerste periode na het afscheid kan dit helpen bij de verwerking, maar ook daarna.

Verder praten? Wij staan klaar met persoonlijk advies.​

Heeft u vragen? Wilt u advies en/of inspiratie opdoen? Wij gaan er graag met u over in gesprek.

Plan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk ook de andere inspiratie pagina's:

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.