Tijdens de rondleiding op 19 maart wandelden bezoekers door gedenkpark Westerveld

Wandelingen

Slingerpaadjes, prachtige doorkijkjes en natuur die elk seizoen weer uniek is? Wandel eens door het gedenkpark van Westerveld; ruim 125 jaar cultuurhistorie in een prachtig decor.

Inspirerend gedenkpark

Westerveld hoort bij de mooiste gedenkparken van Nederland. De historie is terug te vinden in het hele park, met achter elk monument een eigen verhaal. Monumenten die doen denken aan vervlogen tijden of juist uitnodigen tot eigentijdse invalshoeken. U bent altijd welkom om zelf een route te wandelen, maar u kunt ook kiezen voor een van onze inspirerende wandelingen.

Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

Een monumentale ontdekkingstocht door gedenkpark Westerveld

Wandeling door de tijd

Een wandeling over Westerveld is een reis door de geschiedenis. Markante wetenschappers, schrijvers, musici en politici vonden hier hun laatste rustplaats. Bijvoorbeeld vliegtuigbouwer Anthony Fokker, schrijver Multatuli en feministe van het eerste uur Aletta Jacobs. 

In het boek ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’ worden veel monumenten beschreven. Het kost € 7,50 en is te koop bij Westerveld. Wilt u het thuis ontvangen? Stuur dan een mail met uw naam en adres naar [email protected]. 

Wandeling wandelnetwerk Noord-Holland

Wandelnetwerk Midden-Kennemerland heeft een route (gele route, 6,2 km), waar Westerveld onderdeel van is. Dat is uniek, want Westerveld is het eerste gedenkpark in Noord-Holland dat is opgenomen in een officiële wandelroute.

U kunt de route heel gemakkelijk volgen via de markeringen: gele pijlen. Het startpunt van de hele wandeling is Station Driehuis. Nabij keuzepunt 84 gaat de route door het gedenkpark van Westerveld. Wandel over het pad tussen Advies & Zorg en de bloemenkiosk en volg daarna de gele pijlen in het gedenkpark. Naast de route van het Wandelnetwerk kunt u ook een eigen route wandelen.

Onze horecamedewerkers bedienen u in al uw wensen

Petit Café Westerveld

Pal naast de hoofdingang van Westerveld ligt het Petit Café Westerveld. Nabestaanden, wandelaars en fietsers zijn hier welkom voor een kop koffie of lunch.