westerveld-begraafplaats-crematorium-vader-dochter-omhelzing

De dagen voor het afscheid

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, muziek en de keuze tussen begraven of cremeren. Een bezoek aan Westerveld leidt vaak al tot diepgaande gesprekken en veel inspiratie. In dit stappenplan zetten we alle keuzes die moeten worden gemaakt op een rij. Zodat u de keuze kunt maken die juist is voor u en uw dierbaren.
Voor al uw vragen en het uitzoeken van een mooi gedenkteken: Advies & Zorg

Uw wensen vastleggen

Heeft u specifieke wensen als het aankomt op uw afscheid? Bij Westerveld kunt u uw persoonlijke voorkeuren online vastleggen in een uitgebreide wensenlijst. Dit is niet alleen prettig voor u maar ook voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw wensen zijn. 

Ook kunt u op basis van hetgeen u wilt een indicatie krijgen van de kosten rondom de uitvaart.

Kort na het overlijden

Vlak na het overlijden nemen de nabestaanden contact op met de uitvaartverzorger. De uitvaartverzorger begeleidt u naar het afscheid en neemt veel praktische zaken uit handen. Via onze uitvaartzoeker vindt u een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Crematie of begrafenis

De keuze tussen cremeren of begraven is misschien wel de eerste die u maakt. Beide vormen van afscheid nemen zijn op Westerveld volledig naar eigen wens in te vullen. Dit kan in kleine kring, midden in de natuur of met veel belangstellenden tegelijk in een van de monumentale ruimtes.

Het laatste afscheid

U kunt ervoor kiezen om in de dagen voor de plechtigheid de mogelijkheid te geven om persoonlijk afscheid te nemen. Voor de opbaring bevinden zich op Westerveld verschillende ruimtes met ieder een eigen sfeer en andere mogelijkheden. Zoals de Magnolia of Villa Westerveld, de monumentale afscheidsvilla waar nabestaanden met een eigen sleutel 24/7 toegang hebben zodat zij afscheid kunnen nemen op het moment dat zij dat willen.
Bij een crematie verzorgt Westerveld het vervoer van de aula naar het crematorium

Vervoer

Kiest u voor een laatste afscheid in Villa Westerveld of De Magnolia dan zorgen wij op de dag van de uitvaart voor het vervoer van uw dierbare over het park naar de ruimte voor de uitvaartplechtigheid. Hiervoor beschikken wij over een elektrische rouwwagen.

Bekijk ook:

De dag van het afscheid

Voor de dag van het afscheid zijn er vele mogelijkheden voor de ontvangst van de naaste familie en hun gasten.

Na het afscheid

In de dagen en jaren na een afscheid biedt Westerveld u meerdere mogelijkheden om de plek van uw dierbare in te richten.