Wat zijn uw afscheidswensen?

Het is misschien iets waar we het niet graag over hebben, maar de eigen uitvaartwensen vastleggen kan veel rust geven. Zowel bij uzelf als bij de nabestaanden.

Op deze pagina leest u waarom het vastleggen van uitvaartwensen rust kan geven.

Het is vaak niet eenvoudig om uitvaartwensen vast te leggen

Hoewel de een er luchtiger mee omgaat dan de ander, is het nadenken over en vastleggen van de eigen uitvaartwensen best confronterend. Het maakt het ‘definitief’ en brengt het voor uw gevoel dichterbij. Toch is het wel verstandig, een afscheid is namelijk een moment dat anderen lang zal bijblijven. Het is ook een kans om nabestaanden voor de laatste keer ‘toe te spreken’. Te laten zien op wie u trots bent en om uw wensen aan uw nabestaanden mee te geven. En hoe mooi is het om zelf uw favoriete muziek voor tijdens uw begrafenis of crematie te kiezen?

Bekijk de persoonlijke verhalen van onze medewerkers

Begraven of cremeren

Praten om de pijn te verlichten

Het vastleggen van uitvaartwensen biedt houvast aan nabestaanden. Voor hen is het fijn als zij weten wat uw wensen zijn. Ze blijven niet met vragen achter en weten zeker dat er op de door u gewenste manier afscheid wordt genomen.

Daarnaast kunt u uw wensen delen met nabestaanden en dierbaren. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, gewenste kleding voor de uitvaart, de muziek die u graag wilt laten horen en uw keuze voor de zaal waar afscheid van u wordt genomen. Dat geeft naasten rust en dat is waardevol.

Het stappenplan voor een waardig afscheid doornemen kan u helpen. 

Voordelen van het vastleggen van de uitvaartwensen

Hieronder enkele voordelen van het vastleggen van uw uitvaartwensen:

U kunt direct aan de slag met het maken van uw eigen wensenlijst. U vult uw wensen eenvoudig online in en kunt deze vastleggen. U kunt de wensenlijst ook direct delen met anderen. Dan weet u dat iedereen van wie u dat wilt op de hoogte is.

as sieraad

Bezoek de uitvaartlocatie

Sommige locaties hebben in het echt meer impact dan op foto’s. Om er zeker van te zijn dat u de voor u juiste keuze maakt, is het verstandig om de uitvaartlocaties te bezoeken. Bekijk of de locatie aansluit op uw wensen en ga eventueel met medewerkers in gesprek. Ook dat zorgt voor rust in uw hoofd. 

Meer weten? Wij staan klaar met persoonlijk advies.

Bij het nadenken over en vastleggen van de eigen uitvaartwensen wilt u goed worden geadviseerd. Wij bieden ideeën en inspiratie voor een waardig afscheid.

Via het onderstaande formulier kunt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen met een van onze adviseurs. Of zoek een uitvaartverzorger. 

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.