Wat zijn uw afscheidswensen?

Het is iets waar we het niet graag over hebben, maar de eigen uitvaartwensen vastleggen kan veel rust geven. U heeft de controle over uw uitvaart en kunt zelf uw eigen afscheid vormgeven. Dat zorgt voor rust, zowel bij uzelf als bij de nabestaanden.

Op deze pagina leest u waarom het vastleggen van uw uitvaartwensen is aan te raden.

Het is vaak niet eenvoudig om uitvaartwensen vast te leggen.​

Hoewel de een er luchtiger mee omgaat dan de ander, is het regelen van de eigen uitvaartwensen voor niemand prettig. Het maakt het ‘definitief’ en brengt het voor uw gevoel dichterbij. Toch is het aan te raden, een afscheid is namelijk een moment dat anderen lang zal bijblijven. Het is ook een kans om nabestaanden voor de laatste keer toe te spreken. Te laten zien op wie u trots bent en om een wens aan uw nabestaanden mee te geven. En hoe mooi is het om zelf te kunnen bepalen welke muziek er tijdens uw begrafenis of crematie is te horen?

Bekijk de persoonlijke verhalen van onze medewerkers

Begraven of cremeren

Praten om de pijn te verlichten.

Het vastleggen van uitvaartwensen biedt houvast aan nabestaanden. Ze blijven niet met vragen achter en weten zeker dat er op een eigen, door u gewenste manier afscheid wordt genomen.

Daarnaast kunt u uw wensen delen met nabestaanden en dierbaren. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, gewenste kleding voor de uitvaart, de muziek die u graag wilt laten horen en uw keuze voor de zaal waar afscheid van u wordt genomen. Familie en vrienden zullen blij zijn dat zij tegemoet kunnen komen aan uw laatste wensen. Dat is ontzettend veel waard. 

Het stappenplan voor een waardig afscheid doornemen kan u helpen. 

Voordelen van het vastleggen van de uitvaartwensen.

Bent u nog niet overtuigd? Hieronder leest u de voordelen van het vastleggen van uw uitvaartwensen:

U kunt direct aan de slag met het maken van uw eigen wensenlijst. U vult uw wensen eenvoudig online in en legt deze daarmee vast. U kunt de wensenlijst ook direct delen met anderen. Zo weet u zeker dat ze allemaal op de hoogte zijn.

 

as sieraad

Bezoek de uitvaartlocatie

Sommige locaties hebben in het echt meer impact dan op foto’s. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt, is het verstandig om de uitvaartlocaties te bezoeken. Bekijk of de locatie aansluit op uw wensen en ga met het personeel in gesprek. Ook dat zorgt voor rust in uw hoofd.  

Meer weten? Wij staan klaar met persoonlijk advies.

Bij het regelen van de eigen uitvaartwensen wilt u goed worden geadviseerd. Wij bieden ideeën en inspiratie voor een waardig afscheid.

Via de onderstaande button plant u binnen één minuut een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs. Of zoek een uitvaartverzorger. 

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.