na een crematie bepaalt u wat er met de as gebeurt. U kunt de as bijvoorbeeld (laten) verstrooien in ons gedenkpark

Verstrooien

As uitstrooien van een dierbare is heel persoonlijk. Op Westerveld is dat mogelijk op een van de strooivelden. Ook kan de as in een urn een plekje krijgen in een van onze urnentuinen of worden bijgezet in een familiegraf. Andere mooie laatste bestemmingen in de natuur zijn de zee, de duinen en het bos.

Een plek op het land

In het duinlandschap van Westerveld bevinden zich verschillende strooivelden. Familie en vrienden kunnen hier onder begeleiding van een medewerker zelf de as uitstrooien. Wilt u dit liever niet zelf doen? Dan kan een medewerker het overnemen. Het is mogelijk om na verstrooiing een gedenkplaatje te bevestigen met daarop de naam van uw dierbare. Ook heeft Westerveld een vlindertuin; een prachtige plek midden in de natuur waar een handgemaakte glazen vlinder op een boomstam kan worden bevestigd. Op deze manier heeft u altijd een mooie plek om naar terug te keren.

Na een crematie bepaalt u wat er met de as gebeurt

Uitvaren op zee

Westerveld biedt nabestaanden de mogelijkheid om de as van een dierbare per schip op zee uit te strooien. Namens u is aan boord een bloemengroet mogelijk of kan een tekst worden voorgelezen. Wilt u de as liever zelf verstrooien? Dan kunnen wij voor u en uw genodigden een familievaart organiseren. Aan boord is ruimte voor maximaal 35 personen.

vlucht-boven-zee

Vlucht boven zee

Een andere mogelijkheid is om de as per vliegtuig uit te strooien boven zee. Wilt u graag
meevliegen? Dan is een privévlucht mogelijk met aan boord plek voor 3 nabestaanden. U kunt ook kiezen voor een flyby. De as wordt dan uitgestrooid boven zee in het zicht van de nabestaanden die zich op het strand begeven.

Bekijk ook andere mogelijkheden na crematie:

Urnentuin

Een mooi plekje in de natuur geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren.
persoonlijke herinnering bij Westerveld

Columbaria

Meerdere unieke urnenmuren binnen of buiten waarin de urn van een dierbare kan worden bijgezet.
Gedenkmonumenten zijn mogelijk in alle vormen, afmetingen en materialen.

Gedenkmonumenten

Een persoonlijk gedenkmonument vormt een blijvende herinnering aan een dierbare.
Westerveld heeft een aantal bijzondere mausolea, die prachtig in de duinen liggen

Mausolea

U kunt voor u en uw naasten een eigen mausoleum bouwen voor de eeuwigheid.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.