Afscheid nemen op de wijze die u wenst

U wilt een afscheid op de wijze die u wenst. Maar hoe legt u dat vast? Wat is de waarde van tradities bij een afscheid? En mag het ook anders? Is afscheid nemen een moment of een reis die duurt zolang u nodig hebt? En hoe maakt u afscheid nemen persoonlijk? Bekijk op deze pagina de gesprekken voor inspiratie en een antwoord op deze en mogelijk andere vragen. Wij gaan er graag met u over in gesprek.

Begraven of cremeren, hoe maakt u die keuze?

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken, zoals de keuze voor een begrafenis of crematie. Maar hoe maakt u die keuze? Welke mogelijkheden zijn er? Wat kan er?

Zo maakt u een herinnering persoonlijk

Er zijn veel mogelijkheden om een overleden dierbare te herinneren. U draagt diegene mee in uw hart. Een herinnering persoonlijk en tastbaar maken kan helpen in het rouwproces. Op deze pagina leest u meer. 

Een afscheidsspeech maken. Hoe doet u dat?

Spreken tijdens een afscheid is een bijzonder moment. Een moment dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan invullen. Hoewel verdriet tijdens een afscheidsspeech een belangrijke rol speelt, is er ook bijna altijd wel ruimte voor een luchtig moment, anekdotes, vrolijke verhalen. Toch vragen velen zich af of er wel gelachen mag worden tijdens een afscheid. En hoe laat u zoiets terugkomen in de afscheidsrede? Hoe staat u voor een zaal tijdens een woord van afscheid? Op deze pagina gaan we daar dieper op in.

Wat zijn uw afscheidswensen?

Het is misschien iets waar we het niet graag over hebben, maar de eigen uitvaartwensen vastleggen kan veel rust geven. Zowel bij uzelf als bij de nabestaanden. Op deze pagina leest u waarom.

Mogen we ook afscheid nemen van tradities?

In Nederland houden we ons bij een afscheid – een begrafenis of crematie – nog vaak vast aan tradities. De vraag die wij geregeld krijgen, is hoe nabestaanden afscheid kunnen nemen op een persoonlijke manier volgens hun eigen waarden, waarbij tradities geen of in mindere mate een rol spelen. Daar leest u hier meer over.

Hoe begint u als nabestaande met afscheid nemen?

Afscheid nemen begint voor de nabestaanden vaak pas echt na de uitvaart. Het is een emotionele periode. De duur en de aard van het afscheidsproces zijn voor iedereen anders. Maar hoe begint u met een afscheid? Wat kunt u doen om het overlijden van uw dierbare voor uzelf een plek te geven?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Heeft u een vraag over de mogelijkheden op Westerveld? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers denken graag met u mee en nemen zorgen uit handen.