Afscheid nemen op de wijze die u wenst

U wilt worden herdacht op de wijze die u wenst. Maar hoe legt u dat vast? Wat is de waarde van tradities bij een afscheid? En mag het ook anders? Is afscheid nemen een moment of een reis die duurt zolang u nodig hebt? En hoe maakt u afscheid nemen persoonlijk? Bekijk op deze pagina de Westerveld gesprekken voor een antwoord op deze en andere vragen. Wij gaan er graag met u over in gesprek.

Begraven of cremeren, hoe maakt u die keuze?

Bij een overlijden komt er in korte tijd veel kijken, zoals de keuze voor een begrafenis of crematie. Maar hoe maakt u die keuze? Welke mogelijkheden zijn er en wat komt er bij kijken?

Zo maakt u een herinnering persoonlijk

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een overleden dierbare te herinneren. U draagt diegene mee in uw hart, maar een herinnering persoonlijk en tastbaar maken helpt u in het rouwproces. Op deze pagina leest u hoe u dat doet!

Een afscheidsspeech maken. Hoe doet u dat?

Het speechen tijdens een afscheid is een bijzonder moment. Een moment dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan invullen. Hoewel verdriet tijdens een speech een belangrijke rol speelt, is er ook bijna altijd wel ruimte voor anekdotes of vrolijke verhalen. Toch vragen velen zich af of er wel gelachen mag worden tijdens een afscheid. En hoe laat u zoiets terugkomen in de afscheidsrede? Hoe staat u voor een zaal tijdens een speech? Op deze pagina gaan we daar dieper op in.

Wat zijn uw afscheidswensen?

Het is iets waar we het niet graag over hebben, maar de eigen uitvaartwensen vastleggen kan veel rust geven. U heeft de controle over uw uitvaart en kunt zelf uw eigen afscheid vormgeven. Dat zorgt voor rust, zowel bij uzelf als bij de nabestaanden. Op deze pagina leest u waarom het vastleggen van uw uitvaartwensen is aan te raden.

Mogen we ook afscheid nemen van tradities?

In Nederland houden we ons bij een afscheid – een begrafenis of crematie – nog vaak vast aan tradities. De vraag die wij regelmatig krijgen, is hoe nabestaanden afscheid kunnen nemen op een persoonlijke manier volgens hun eigen waarden, waarbij tradities geen of in mindere mate een rol spelen. Daar leest u hier meer over.

Hoe begint u als nabestaande met afscheid nemen?

Afscheid nemen begint voor de nabestaanden vaak pas na de uitvaart. Het is een emotionele periode. De duur en de aard van het afscheidsproces zijn voor iedereen anders. Maar hoe begint u met een afscheid? Wat kunt u allemaal doen om het overlijden van uw dierbare voor uzelf een plek te geven?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heeft u een vraag over de mogelijkheden op Westerveld? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers denken graag met u mee en nemen zorgen uit handen.

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon

Begraven of cremeren

Voornaam Achternaam

Tekst over persoon