Op 10 april vond de jaarlijkse Sneevliet herdenking plaats, waarbij belangstellenden rode tulpen bij het monument plaatsten.

Herdenking Sneevliet op Westerveld

Leden van het Sneevliet herdenkingscomité legden op 10 april 2022 rode tulpen bij het monument.
Datum: 11 april 2022

“Deze herdenking was bijzonder”, aldus Ron Blom van het herdenkingscomité. “Na twee jaar onderbreking vanwege corona, konden we weer persoonlijk herdenken. Én het was tachtig jaar geleden dat Henk Sneevliet en zijn kameraden werden gefusilleerd. Er was dan ook veel belangstelling.”

Aan hen die vielen
Het comité organiseert sinds 1953 elk jaar rond 13 april – de dag dat Sneevliet in 1942 werd gefusilleerd –  een herdenking. Dit jaar werden toespraken gehouden door onder andere Ellen Santen, de kleindochter van Mien Sneevliet (de vrouw van Henk).

Verzetsstrijder in hart en nieren
Henk Sneevliet (1883) richtte in 1929 de Revolutionair Socialistische Arbeiderspartij op. Vrijwel direct na de Duitse inval dook hij onder en werd actief in het verzet, waar hij de leider werd van de verzetsgroep.

Monumentale ontdekkingstocht op Westerveld
Het Sneevlietmonument is ook, met nog veel andere bijzondere monumenten, te vinden in het naslagwerk ‘Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht’. Het boek bevat prachtige foto’s, begeleid door bijzondere verhalen. Kijk hier voor meer informatie.

Op 10 april vond de jaarlijkse Sneevliet herdenking plaats, waarbij belangstellenden rode tulpen bij het monument plaatsten.Op 10 april vond de jaarlijkse Sneevliet herdenking plaats, waarbij onder andere Ellen Santen sprak, de kleindochter van Mien Sneevliet (vrouw van Henk Sneevkiet).