Kwaliteit na leven

Westerveld is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid naar eigen wens. De Facultatieve bouwde het eerste crematorium van Nederland: Westerveld (1913).

Vrijheid in keuze tussen begraven en cremeren speelt in de geschiedenis van de Facultatieve een belangrijke rol. Die vrijheid in keuze geldt als onze blauwdruk, dat is al zo vanaf het begin en dat is het nog steeds. In Nederland beheert de Facultatieve crematoria, begraafplaatsen en rouwcentra. Maar ook buiten Nederland maken meerdere crematoria deel uit van de Facultatieve.

Persoonlijk en betrokken

Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intieme begrafenis in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Onze medewerkers vertalen samen met u en uw uitvaartondernemer de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop.

Op Westerveld is ook get monument van vliegtuigbouwer Anthony Fokker te vinden

Verhaal van de tijd

In heuvelachtig duingebied, in Driehuis aan de rand van Velsen, strekt zich bijna 150 jaar aan cultuurhistorie uit. Destijds werd in de schone zeelucht, ver buiten ‘de onhygiënische hoofdstad’, in 1888 begraafplaats Westerveld gesticht. Daarmee is het een van de oudste particuliere begraafplaatsen van Nederland. Nieuwsgierig geworden? Kom langs en ontdek zelf de bijzondere sfeer op één van de mooiste plekken van Nederland.