“Mede door dit werk ben ik de persoon geworden die ik altijd had willen zijn.”

Horeca medewerker/gastvrouw Marloes: ‘Het is gewoon mijn droombaan en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog in een andere sector ga werken.’

Marloes

Gastvrouw, horeca medewerker

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb eigenlijk door vallen en opstaan een fascinatie voor de dood ontwikkeld. Als kind had ik niet bedacht dat ik hier terecht zou komen hoor, maar de uitvaartbranche bleef me trekken. Twee tantes van mij werkten op een begraafplaats, dus die waren een voorbeeld. Het gaf mij een goed gevoel om hier te gaan werken.

Hoe ervaar jij het werk?

Ik vind het heel betekenisvol en haal er veel waardering uit. Ik ben een zorgzaam type met een groot inlevingsvermogen. Het werk heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben er een sterker persoon door geworden en mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik heb talenten ontwikkeld waarvan ik niet wist dat ik ze had. Mede door dit werk ben ik de persoon geworden die ik altijd had willen zijn.

“Mede door dit werk ben ik de persoon geworden die ik altijd had willen zijn.”

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Het meest indrukwekkende moment was de uitvaart van mijn eigen moeder in ons  crematorium. Ik had veel vertrouwen in mijn collega’s en dat hebben ze helemaal waargemaakt. Toen ik ze zag staan werd ik emotioneel. Door hen ben ik goed door de dag heen gekomen. Ik kon helemaal aan het verdriet toegeven omdat ik wist dat zij er echt voor me zijn. En omdat zij mij zo steunden kon ik er zelf na een paar dagen ook weer sterk staan.

“Het meest indrukwekkende moment was de uitvaart van mijn eigen moeder in ons crematorium. Toen ik mijn collega’s zag staan werd ik emotioneel. Door hen ben ik goed door de dag heen gekomen.”

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Het is betekenisvol, je kan er echt voor iemand zijn. Dat zit in kleine en grote dingen. Soms help je mindervalide personen, soms zit het in een kopje koffie en een luisterend oor op het juiste moment. Je kunt het niet overdoen dus het moet gewoon kloppen. Ik wil mensen met een gerust gevoel naar huis laten gaan.

“Het is betekenisvol, je kan er echt voor iemand zijn.”

 “Het zit in kleine en grote dingen, een kopje koffie en een luisterend oor op het juiste moment.”

 Wat betekent dit werk voor jou?

Het is gewoon mijn droombaan en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog in een andere sector ga werken. Mijn karakter past bij dit werk. Eer in je werk vind ik heel belangrijk. Dus als nabestaanden tevreden en dankbaar zijn geeft mij dat een geweldig gevoel. Het is niet altijd makkelijk, maar als je overal op in kunt spelen is dit het meest dankbare werk dat er bestaat.

“Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog in een andere sector ga werken.”

 “Het is niet altijd makkelijk, maar als je overal op in kunt spelen is dit het meest dankbare werk dat er bestaat.”