“Elke ervaring is weer anders, het is eervol en dankbaar werk.”

Parkmedewerker Ernst: ‘Ik vind het super. Het is veelzijdig, eigenlijk zo veelzijdig als je zelf wilt. De organisatie staat open voor leerprocessen en je mag overal meelopen.’

Ernst

Parkmedewerker

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb altijd in het groen gewerkt, als hovenier en in het tuincentrum. Ik ben hier terechtgekomen via een teamleider die ik van vroeger kende. Vanwege de uitvaarten en omdat ik om de hoek woon kende ik de prachtige locatie al. De uitstraling van de locatie deed me altijd iets. De combinatie van rust, ruimte en natuur maakt het uniek. Ik vind het een eer om de uitstraling keurig te houden.

“Ik vind het een eer om de uitstraling keurig te houden.”

 

Hoe ervaar jij het werk?

Ik vind het super. Het is veelzijdig, eigenlijk zo veelzijdig als je zelf wilt. De organisatie staat open voor leerprocessen en je mag overal meelopen. Het komt neer op je eigen initiatief. Zo doe ik voornamelijk het groen, maar sta ik open voor allerlei andere werkzaamheden. Vorig jaar heb ik meegelopen op een andere afdeling en mocht ik aansluiten bij een plechtigheid.


Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Ik denk het totaalplaatje. Mensen komen van tevoren binnen met een verwachting. Wij verrassen ze omdat we er open en bereikbaar voor zijn. Mensen zijn zo dankbaar en de reacties zijn heel mooi, daar doe ik het voor. Dat geeft mij kracht voor mijn werk.


Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Je moet je hier bewust zijn van je plek en je werk. De lading is hier heel anders. Als er een rouwstoet voorbij komt leg je neer waar je mee bezig bent. Je geeft een knikje van erkenning naar de stoet. Hier ben je veel meer bewust van de gasten. Het kan natuurlijk maar één keer en dan moet het gewoon goed zijn. Maar het is mooi dat je er voor ze kan zijn, dat maak je nergens anders mee.

“Het is mooi dat je er voor ze kan zijn, dat maak je nergens anders mee.”

 

Wat betekent dit werk voor jou?

Het betekent heel veel, ik ben dankbaar dat ik mee mag helpen om het park mooi in stand te houden. Het is bijzonder om mee te werken aan die laatste stap. Bij ander werk bestaat er ook dankbaarheid, maar hier krijgt het een speciale lading. Elke ervaring is weer anders, het is eervol en dankbaar werk.

“Bij ander werk bestaat er ook dankbaarheid, maar hier krijgt het een speciale lading.”  

“Elke ervaring is weer anders, het is eervol en dankbaar werk.”