Midden in het gedenkpark ligt de vijver, waar bezoekers op een bankje kunnen zitten en uitkijken over het park

Westerveld onderdeel van culturele wandelroutes

Westerveld is onderdeel van de wandelroute met als thema ‘rouw’.
Datum: 10 november 2021

Begin juli werden op Forteiland IJmuiden de Safe Side wandelroutes gelanceerd: vijf culturele thema-wandelingen in de gemeente Velsen. Westerveld is onderdeel van de wandelroute met als thema ‘rouw’. Een speciale app toont tijdens de wandeling allerlei kunstzinnige beeld- en geluidsfragmenten. Iedereen kan deelnemen.

Verschillende plekken op Westerveld
In Gedenkpark Westerveld zijn verschillende plekken gekozen om tijdens de wandeling bij stil te staan. Een bankje met een mooi uitzicht bijvoorbeeld, of een prachtige doorkijk bij de vijver. De app die hoort bij de wandeling laat op deze plekken bijzondere kunstcomponenten zien en horen, zoals een gedicht, een moderne dans en een muziekstuk. “Wij zijn vereerd dat Westerveld als decor mag dienen van deze bijzondere wandeling. We hopen dat veel mensen de gelegenheid nemen om de gemeente Velsen op deze ‘andere’ manier te ontdekken”, aldus Carla Bosua, directeur van Westerveld.

Routekaarten
Routekaarten voor de vijf verschillende wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Stadsschouwburg Velsen en kosten € 7,50 per stuk exclusief servicekosten. Bezoekers krijgen (willekeurig) een wandelkaart met één van de routes thuisgestuurd. Punten op de kaart geven toegang tot kunstcomponenten die via telefoon te bekijken, beluisteren of lezen zijn.

Alleen dit jaar
De routes met de bijbehorende app zijn beschikbaar tot 1 juli 2022.

Meer weten? Klik hier.