Samenwerking met Circle Stone

Westerveld is altijd op zoek naar innovatie en nieuwe mogelijkheden om te verduurzamen. Daarom is een samenwerking gestart met Circle Stone: een initiatief voor het hergebruiken van (het materiaal van) grafstenen.
Datum: 18 september 2023

Behoud gedenkpark heel belangrijk
“Westerveld is een bijzonder gedenkpark waar natuur en monumenten prachtig samengaan”, vertelt Johan de Graaf, teamleider gedenkpark bij Westerveld. “Het behouden en onderhouden van het gedenkpark is voor ons heel belangrijk en daarom hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En dat hebben niet alleen wij als medewerkers, maar ook steeds meer van onze gasten. In dat kader biedt Circle Stone een heel mooi initiatief waar we graag aan meewerken!”

Circle Stone
De meeste grafstenen zijn gemaakt van prachtige, miljoenen jaren oud natuursteen zoals graniet. Circle Stone zet zich er voor in om deze waardevolle natuursteen te behouden voor volgende generaties. Dat doen zij door gedenktekens – uiteraard na de periode van grafrust en akkoord van de nabestaanden – een nieuw leven te geven, en door nabestaanden te helpen om een Circle Stone te vinden.