Herdenking Sneevliet op 14 april

Op zondag 14 april 2024 kwamen op uitnodiging van het Henk Sneevliet Herdenkingscomité ruim zestig belangstellenden bijeen rond het Sneevliet monument in het gedenkpark van Westerveld. Gezamenlijk legden zij rode tulpen bij het monument.
Datum: 16 april 2024

Het comité organiseert sinds 1953 elk jaar rond 13 april – de dag dat Sneevliet in 1942 werd gefusilleerd –  een herdenking voor hem en andere verzetsstrijders. Dit jaar werden er toespraken gehouden door onder andere Rob Lubbersen, Rik Weeda ( op de foto met de zwarte jas) en kunstenaar Nelis Oosterwijk (met boodschappentas).

Verzetsstrijder
Henk Sneevliet (1883) richtte in 1935 de Revolutionair Socialistische Arbeiderspartij op. Vrijwel direct na de Duitse inval dook hij onder en werd actief in het verzet, waar hij de leider werd van de verzetsgroep.

Monumentale ontdekkingstocht op Westerveld
Het Sneevlietmonument is ook, met nog veel andere bijzondere monumenten, te vinden in het naslagwerk ‘Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht’. Het boek bevat prachtige foto’s, begeleid door bijzondere verhalen. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier voor meer informatie over Henk Sneevliet en het comité: https://www.sneevlietherdenking.nl/