Geslaagde Open Dag Westerveld

Zondag 10 september – tijdens de Open Monumentendagen – organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een monumentale wandeling met aansluitend een Open Dag. De vele bezoekers bezochten de ruimtes en het gedenkpark, waar medewerkers hen te woord stonden.
Datum: 11 september 2023

Bijzondere wandeling
“Vanwege de grote belangstelling, zijn er twee groepen gestart met de monumentale wandeling”, vertelt Ruben Ebbeling, locatiemanager van Westerveld. “Medewerkers leidden de bezoekers rond, waarbij ze vertelden over het park en de monumenten. De wandelaars waren heel positief over de wandeling, en dat enthousiasme namen ze mee naar de Open Dag!”

Open Dag voor jong en oud
Met een gevulde tas met het broodnodige water en een plattegrond in de hand liepen de bezoekers langs alle ruimtes, waar medewerkers klaarstonden om alle vragen te beantwoorden. Ruben Ebbeling: “Jong en oud kwam langs, erg leuk om te zien! De ruimtes werden goedbezocht, zoals Villa Westerveld waar familie met een persoonlijke sleutel 24/7 toegang hebben tot hun eigen afscheidssuite. Maar ook in het gedenkpark was genoeg te zien, doen én beluisteren. De livemuziek die op verschillende plekken te horen was, gaf een prachtige sfeer aan deze dag.”

De bezoekers spraken lovende woorden en waren vaak blij verrast over de vele mogelijkheden: “Heel mooi om te zien hoe het achter de schermen werkt als je daar als nabestaande niet mee bezig bent; wat hebben jullie alles goed en keurig verzorgd”, aldus één van de enthousiaste bezoekers.